Evropa

Da li se sprema istorijski intervju sa Putinom? Čuveni američki novinar razgleda Moskvu i daje zagonetne odgovore

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Rojters

05/02/2024

-

18:50

Da li se sprema istorijski intervju sa Putinom? Čuveni američki novinar razgleda Moskvu i daje zagonetne odgovore
Tanjug/AP/Lynne Sladky - Copyright Tanjug/AP/Lynne Sladky

veličina teksta

Aa Aa

Bivši voditelj Foks njuza i jedan od najuticajnijih američkih novinara Taker Karlson trenutno je u Moskvi, što je pokrenulo spekulacije da bi mogao da postane prvi zapadni novinar koji je intervjuisao ruskog predsednika Vladimira Putina nakon početka rata u Ukrajini.

Međutim, on za sada uspešno krije svoje namere, piše Rojters.

Ruski mediji su objavili fotografije Karlsona sa nekoliko lokacija u Moskvi, uključujući ložu u Boljšoj teatru i restoran u hotelu.

„Prelepa je. Samo sam želeo da je vidim jer sam, znate, čitao toliko o tome, ali je nikada ranije nisam video“, govorio je Karlson o Moskvi u intervjuu za list Izvestija.

Na pitanje da li je došao u rusku prestonicu da intervjuiše Putina, američki novinar je samo odgovorio: „Videćemo“. Zatim se osmehnuo.

Zvanični Kremlj je na isto pitanje odgovorio da se teško može očekivati komentarisanje dolazaka i odlazaka stranih novinara ili davanje tekućih izveštaja o njima.

„Mnogi strani novinari svakodnevno dolaze u Rusiju, mnogi nastavljaju da rade ovde i mi to pozdravljamo. Nemamo šta da najavljujemo u pogledu predsednikovih intervjua stranim medijima“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Karlson je u decembru počeo sa strimovanjem svog video materijala uz pretplatu kako bi iskoristio popularnost među konzervativnim Amerikancima. Intervju koji je objavio na mreži X sa bivšim predsednikom Donaldom Trampom prošlog avgusta privukao je više od 267 miliona pregleda, prema podacima ove platforme.

Kritičar aktuelne američke administracije prema ratu u Ukrajini

Podsećamo, Karlson je već jednom zatražio intervju sa ruskim liderom, prema rečima glavne urednice medijske grupe "Rasija sivodnja" i televizije RT Margarite Simonjan.

"Karlson zaista traži intervju sa Vladimirom Putinom. Ako bi neko čuo i preneo predsedniku, to bi bilo sjajno", rekla je Simonjan u avgustu prošle godine.

Karlson je vodio najgledaniju emisiju na Foks njuzu, ali je 2023. dobio otkaz, nakon čega je pokrenuo emisiju na društvenoj mreži X, koja je stekla ogromnu gledanost.

Poznat je kao kritičar slanja pomoći Ukrajini i politike aktuelne američke administracije prema ratu u toj zemlji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa