Evropa

Vlada Italije ponudila pomoć poljoprivrednicima, ali oni imaju različite poglede po tom pitanju

Komentari

Autor: Tanjug

10/02/2024

-

18:45

Vlada Italije ponudila pomoć poljoprivrednicima, ali oni imaju različite poglede po tom pitanju
Vlada Italije ponudila pomoć poljoprivrednicima, ali oni imaju različite poglede po tom pitanju - Copyright Tanjug/ Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

veličina teksta

Aa Aa

Italijanski poljoprivrednici koji su organizovali proteste širom zemlje danas su se podelili na provladine i antivladine pristalice, nakon što je premijerka Đorđa Meloni obećala pomoć tokom razgovora sa poljoprivrednim udruženjima u petak.

"Jučerašnji sastanak u ministarstvu je loše prošao, dobili smo samo obećanja. Zato je još više vozila na putu i dovešćemo do 1.000 traktora", rekao je potparol grupe "Riscatto Agricolo" Andrea Papa.

Papa je dodao da je ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida u petak došao na skup nepozvan i da je dočekan zvižducima.

Drugi članovi "Riscatto Agricolo", između kojih je Roberto Rozati, imaju drugačije gledište na jučerašnje sastanke s premijerkom i ministrom poljoprivrede, prenosi Rojters.

"Juče se dogodilo mnogo stvari. Sa moje tačke gledišta, to je bio pozitivan dan. Danas ćemo u garnizonu sagledati situaciju i zajednički odlučiti kako dalje", rekao je Rozati i istakao da je Lolobriđida obećao da će za poljoprivrednike "vrata uvek biti otvorena''.

Italijanski farmeri, kao i njihove kolege širom Evrope, organizovali su proteste kako bi iskazali protivljenje politici jeftinog uvoza, visokih troškova i niskih cena poljoprivrednih proizvoda, za koje tvrde da ih promovišu država i EU.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa