Evropa

Sijarto: Delegacija SAD ne bi trebalo da vrši pritisak na suverenu Mađarsku

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2024

-

18:01

Sijarto: Delegacija SAD ne bi trebalo da vrši pritisak na suverenu Mađarsku
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto poručio je danas da delegacija američkog Kongresa koja bi trebalo da poseti Mađarsku ovog vikenda ne bi trebalo da pokušava da vrši pritisak, podvlačeći da je Mađarska "suverena zemlja", preneli su mađarski mediji.

Odgovarajući na pitanje na konferenciji za novinare u vezi sa planiranom posetom dvostranačke delegacije američkih senatora Mađarskoj, Sijarto je rekao da mađarska vlada pozdravlja senatore kao i svakog stranog posetioca, prenela je agencija MTI.

On je izrazio zadovoljstvo što dolazi američka delegacija, jer će, kako je rekao, moći da se uveri "svojim očima da je sve što čitaju o Mađarskoj u liberalnim američkim medijima očigledna laž".

"Moći će da vide svojim očima da mi, ovde u Mađarskoj, ni na koji način nismo prepreka mađarsko-američkoj saradnji i njenom unapređenju. Ako dolaze sa namerom da nam kažu kako bi trebalo da živimo ili koje odluke bi trebalo da donesimo, ne bih to preporučio jer bi to definitivno bila nepotpuna misija, tako da ne bi bilo vredno toga", poručio je Sijarto i ukazao da je ekonomska saradnja dve zemlje odlična.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa