Evropa

Poruka Fon der Lajen Zapadnom Balkanu: "Morate odlučiti. Ili ste sa Putinom ili ste sa demokratijama"

Komentari

Autor: Tanjug

17/02/2024

-

12:47

Poruka Fon der Lajen Zapadnom Balkanu: "Morate odlučiti. Ili ste sa Putinom ili ste sa demokratijama"
Poruka Fon der Lajen Zapadnom Balkanu: "Morate odlučiti. Ili ste sa Putinom ili ste sa demokratijama" - Copyright Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen izjavila je danas da Evropska unija želi da Zapadni Balkan i Ukrajina "uđu u evropsku porodicu, jer pripadaju evropskoj porodici".

"Evropa je izgrađena na demokratskim vrednostima i predstavlja mirovni projekat koji je jedinstven u svetu. I to je ono na šta ciljaju Putin i druge autokrate. I ovde ljudi shvataju da će to uticati na njihove živote", rekla je Fon der Lajen na panelu na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Prema njenim rečima, proces pridruživanja Evropskoj uniji koji trenutno postoji, izuzetno je važan korak i više "ne može biti sivih zona" u Evropi.

"Morate odlučiti. Ili ste sa Putinom ili ste sa demokratijama. Ili ste sa autokratama ili poštujete naše vrednosti. A mi želimo, Evropska unija želi Ukrajinu i Zapadni Balkan u našoj evropskoj porodici, jer oni pripadaju našoj evropskoj porodici", istakala je Fon der Lajen.   

Ona je, takođe, poručila da je Evropska unija jaka i odlučna da brani demokratiju i mir.    

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa