Evropa

Sudar vozova u Češkoj - troje poginulih, 52 povređeno

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/08/2021

-

09:38

Sudar vozova u Češkoj - troje poginulih, 52 povređeno
Sudar vozova u Češkoj - troje poginulih, 52 povređeno - Copyright Tanjug AP/CTK Photo via AP/Miroslav Chaloupka

veličina teksta

Aa Aa

Dva voza sudarila su se u blizini češkog grada Pilsena rano ujutru pri čemu je troje ljudi izgubilo život. Prema navodima češke novinske agencije CTK, petoro se nalazi u kritičnom stanju, a 52 je povređeno. Među žrtvama su mašinovođe oba voza i jedna putnica, saopstile su vlasti.

Češke železnice su saopštile da su u sudaru učestvovali lokalni putnički voz i međunarodni brzi voz koji je išao iz Minhena prema zapadnom češkom gradu Plzenju i dalje prema Pragu, glavnom gradu Češke.

Tanjug AP/CTK Photo via AP/Miroslav Chaloupka

 

Kako je saopštila policija, helikopteri su na licu mesta, a hitne službe zajedno sa lokalnom vatrogasnom jedinicom zbrinjavaju povređene.

Prema izveštajima lokalnih medija, sudarili su se vozovi EKS 351 i OS 7406 između stanica Domazlice i Blizejov. Navodi se da se nesreća dogodila nešto posle šest sati ujutru.

Tanjug AP/CTK Photo via AP/Miroslav Chaloupka

 

Takođe su pristigli i obližnji spasioci iz Nemačke da pomognu češkim kolegama u lečenju povređenih.

Slike sa mesta nesreće pokazuju da je teško oštećen prednji deo brzog voza, kojim upravljaju nemačka kompanija "Lenderban" i "Češke železnice".

Češki ministar saobraćaja je rekao da je uzrok nesreće verovatno ljudska greška, i da se mašinovođa brzog voza nije zaustavio na određenom mestu.

"Situacija je ozbiljna", rekao je Havliček.

 

 

Komentari (0)

Evropa