Evropa

Britanski konzervativci suspendovali svog poslanika: Optužio gradonačelnika Londona da ga kontrolišu islamisti

Komentari

Autor: Tanjug

24/02/2024

-

21:13

Britanski konzervativci suspendovali svog poslanika: Optužio gradonačelnika Londona da ga kontrolišu islamisti
Tanjug/AP/David Cliff - Copyright Tanjug/AP/David Cliff

veličina teksta

Aa Aa

Britanska vladajuća Konzervativna stranka suspendovala je poslanika Lija Andersona, nakon što je optužio gradonačelnika Londona Sadika Kana da ga kontrolišu islamisti.

Stranka je danas saopštila da je Anderson suspendovan nakon što je odbio da se izvini za komentare o Kanu iznete u televizijskom intervjuu u petak. 

To znači da će Anderson, koji je do prošlog meseca bio zamenik predsednika konzervativaca, sedeti u parlamentu kao nezavisni političar, navodi AP.

U intervjuu za GB njuz, Anderson je kritikovao reakciju policije na propalestinske demonstracije u Londonu i okrivio Kana.

 "Zapravo ne verujem da islamisti imaju kontrolu nad našom zemljom, ali ono što verujem je da oni imaju kontrolu nad Kanom i imaju kontrolu nad Londonom", rekao je Anderson.

Kan je odbacio optužbe, rekavši za BBC da treba odbaciti sve oblike mržnje, uključujući antisemitizam, islamofobiju i mizoginiju, i izrazio zabrinutost da će Andersonovi komentari obeshrabriti mlade britanske muslimane koji žele da se bave politikom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa