Evropa

"Navaljni nije ubijen": Načelnik ukrajinske Vojno-obaveštajne službe otkrio kako je umro ruski opozicionar

Komentari

Autor: Tanjug

25/02/2024

-

18:11

"Navaljni nije ubijen": Načelnik ukrajinske Vojno-obaveštajne službe otkrio kako je umro ruski opozicionar
"Navaljni nije ubijen": Načelnik ukrajinske Vojno-obaveštajne službe otkrio kako je umro ruski opozicionar - Copyright Tanjug/AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik ukrajinske Vojno-obaveštajne službe Kirilo Budanovi izjavio je danas da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro prirodnom smrću, prenosi "Ukrajinska pravda".

"Možda ću vas razočarati, ali mi znamo da je Navaljni umro zbog tromba. To nisu podaci sa interneta, više-manje je potvrđeno da je to bila prirodna smrt", rekao je Budanov na konferenciji za medije.

On je pozvao ljude da ne veruju da će se režim Vladimira Putina u Rusiji srušiti "prirodno, sam od sebe" i dodao - "bez naše pomoći, to nije realno".

Prema njegovim rečima, stabilan režim u Rusiji je pretnju i Ukrajini i svetu i zbog toga će Ukrajinci nastaviti sa operacijama na ruskoj teritoriji.

"Sve dok smo u ratu, biće problema u Rusiji", rekao je Budanov i naglasio da će biti nastavljeni napadi i na ruske vojne baze na okupiranom Krimu.

EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

 

"Neprijatelja čekaju nova iznenađenja i civilima ne preporučujem da koriste Krimski most", kazao je Budanov. 

Navaljni je preminuo u zatvoru u petak, 16. februara, a Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, gde je bio u zatvoru, navela je da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa