Evropa

Grčka policija o akciji "Vertikala": Razbijena grupa optužena za više od 60 ubistava u Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

01/03/2024

-

20:15

Grčka policija o akciji "Vertikala": Razbijena grupa optužena za više od 60 ubistava u Evropi
Grčka policija o akciji "Vertikala": Razbijena grupa optužena za više od 60 ubistava u Evropi - Copyright Printskrin/Tanjug video/MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Grčka policija saopštila je da je učestvovala u razbijanju kriminalne grupe optužene za više od 60 ubistava širom Evrope tokom protekle decenije.

Kako se navodi, uhapšeno je više od 39 osoba, uglavnom iz Srbije i Crne Gore, ali i iz Albanije i Rumunije, prenosi Rojters. Oni su osumnjičeni da su bili deo kriminalne grupe.

Načelnik policije u Atini Fotios Douicis pohvalio je saradnju i razmenu informacija između policijskih organa evropskih zemalja, izdvajajući Srbiju na ključnoj pomoći koju je pružila, navodi agencija.

Ranije ove nedelje, iz Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije saopšteno je da je u međunarodnoj akciji "Vertikala" uhapšeno 10 osoba osumnjičenih za umešanost u ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, i ubistva Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu. 

Načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić rekao je na konferenciji za medije da je policija akciju izvela u saradnji sa pripadnicima BIA i policijama BiH, Republike Srpske, Grčke i Španije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa