Evropa

Srbi na Lefkadi osumnjičeni za silovanje maloletnice pušteni da se brane sa slobode

Komentari

Autor: Tanjug

01/09/2023

-

17:52

Srbi na Lefkadi osumnjičeni za silovanje maloletnice pušteni da se brane sa slobode
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dvojica srpskih turista, starih 18 i 21 godinu, koji su optuženi za silovanje maloletnice na Lefkadi, uz saglasnost tužioca i istražitelja, pušteni su iz pritvora. Završen je proces izvinjenja dvojice Srba i oni su nakon toga poslati u Nidru, mesto na istočnoj obali ostrva, gde će ostati narednih mesec dana, u restriktivnim uslovima.

Kako tvrde grčki ERT i CNN na grčkom jeziku, reč je o mladićima srpskog porekla. Policiji je podneta prijava u ponedeljak, 28. avgusta, u kojoj se navodi da su devojčicu (14), meštanku ostrva, dvojica muškaraca prisilila na polni odnos uz upotrebu fizičkog nasilja, prenosi grčki javni servis ERT.

Ona je, zajedno sa njima, otišla na plažu gde su je osumnjičeni navodno silovali. Vest je preneo i CNN-a na grčkom, navodeći da su počinioci  identifikovani i da je naloženo veštačenje, a slučaj je predat nadležnom Okružnom tužilaštvu.

Uhapšeni mladići su dali izjave u policiji gde su rekli da ih je 14-godišnjakinja zvala i tražila da se sastanu, objavio je grčki nedeljnik "Vradini", pozivajući se na izvore iz policije. Oni su naveli da je sve učinjeno uz saglasnost maloletnice i negiraju da su je silovali.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa