Evropa

Nesvakidašnji slučaj iz Grčke: Reper pljačkao eksplozivom bankomate da bi plaćao spotove

Komentari

Autor: Tanjug

04/12/2023

-

21:20

Nesvakidašnji slučaj iz Grčke: Reper pljačkao eksplozivom bankomate da bi plaćao spotove
Nesvakidašnji slučaj iz Grčke: Reper pljačkao eksplozivom bankomate da bi plaćao spotove - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Grčkoj uhapsila je rep izvođača, optuženog da je koristio eksploziv za pljačku bankomata, kako bi finansirao svoje muzičke spotove, saopštile su danas grčke vlasti.

Ovaj grčki pevač, koji ima 28 godina, čije ime nije navedeno, uhapšen je tokom vikenda sa još dvojicom osumnjičenih od 26 i 27 godina, nakon što je policija upala na imanje u blizini Atine i pretresla nekoliko vozila, preneo je AP.

Agencija napominje da je policija u toj akciji zaplenila 1,5 kilograma eksploziva, jurišnu pušku M16, četiri pištolja i nešto više od 200.000 evra u gotovini.

"Oni su prali novac trošeći ogromne sume preko muzičke industrije ili u kockarnicama", rekao je policijski brigadni general Joanis Skoras.

Portparolka policije Konstancija Dimoglidu navela je da je banda povezana sa 10 napada na bankomate u nekoliko delova Grčke, uglavnom na izolovanim lokacijama, a dosad je ukupno ukrala oko 710.000 evra.

Trojica osumnjičenih suočavaju se sa optužbama za višestruku pljačku, nedozvoljeno držanje vatrenog oružja, kao i za posedovanje i upotrebu eksploziva i krađu vozila.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa