Evropa

Rumunski sud oslobodio braću Tejt i odložio njihovo izručenje Velikoj Britaniji

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2024

-

20:01

Rumunski sud oslobodio braću Tejt i odložio njihovo izručenje Velikoj Britaniji
Rumunski sud oslobodio braću Tejt i odložio njihovo izručenje Velikoj Britaniji - Copyright Tanjug AP/Andreea Alexandru

veličina teksta

Aa Aa

Apelacioni sud u Bukureštu odložio je danas izručenje influensera Endrua i njegovog brata Tristana Tejta Velikoj Britaniji do rešavanja sudskog slučaja koji se protiv njih vodi u Rumuniji i naložio da  budu pušteni na slobodu. 

Prema odluci suda, odobren je zahtev za izručenje braće Tejt Britaniji, ali je to odloženo dok se ne konačno reši krivični predmet protiv njih u Rumuniji, preneo je Ađerpres.

Na tu odluku suda može se uložiti žalba. 

Tokom suđenja u Apelacionom sudu u Bukureštu, braća Tejt su rekla da ne žele da budu izručeni iz Rumunije, jer je, kako su naveli, ta zemlja njihov dom i da žele da vrate svoj ugled.  

Braća Tejt privedena su u ponedeljak uveče nakon što je rumunska policija postupila na osnovu dva evropska naloga za hapšenje koji su izdale pravosudne vlasti Velike Britanije. 

Optužbe za seksualno nasilje

Influenser Endru Tejt priveden je u Rumuniji i uručen mu je nalog za hapšenje koji su izdale britanske vlasti, saopštila je danas njegov potparol Matea Petresku.

Prema njenim rečima, Endru (37) i njegov brat Tristan privedeni su u ponedeljak uveče zbog optužbi za seksualno nasilje u četiri slučaja u Britaniji iz perioda između 2012. i 2015.

U odvojenom slučaju u Rumuniji, braća Tejt su optuženi za silovanje, trgovinu ljudima i formiranje kriminalne organizacije za seksualno iskorišćavanje žena.

Tanjug AP/Andreea Alexandru

 

Endru je uhapšen u blizini Bukurešta u decembru 2022. zajedno sa bratom Tristanom i dve Rumunke. 

Rumunski tužioci su zvanično podigli optužnicu protiv njih četvoro u junu prošle godine, a oni negiraju krivicu.

Nakon hapšenja u Rumuniji, braća Tejt su se tri meseca nalazila u policijskom pritvoru pre nego što su prebačeni u kućni pritvor, a nakon toga kretanje im je bilo ograničeno na područja opštine Bukurešt i obližnjeg okruga Ilfov.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa