Evropa

Putin pozvao vladu da počne da sprovodi postavljene zadatke

Komentari

Autor: Tanjug

14/03/2024

-

20:31

Putin pozvao vladu da počne da sprovodi postavljene zadatke
Putin pozvao vladu da počne da sprovodi postavljene zadatke - Copyright Tanjug AP/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je danas vladu da odmah počne sprovođenje zadataka koje je ruski lider ranije izneo u obraćanju parlamentu.  

"Aktuelni trendovi daju razlog da verujemo da su planovi koji su predloženi u okviru obraćanja Saveznoj skupštini sasvim izvodljivi. Ovaj posao mora da se započne odmah", rekao je Putin na sednici Vlade, prenosi TASS.

On je skrenuo pažnju na važnost obezbeđivanja detaljnog planiranja svih elemenata svakog nacionalnog projekta.

"Ovakvo planiranje bi logično trebalo da objedini delovanje svih nivoa vlasti, od saveznog do opštinskog, sve poslove – od donošenja strateških odluka do njihove praktične implementacije na konkretnom lokalitetu", rekao je on.

Tanjug AP/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 

Putin je naveo da svi nacionalni projekti moraju biti usmereni na postizanje nacionalnih razvojnih ciljeva. 

"Ovde je apsolutno neprihvatljiv svaki uskoresorni pristup. Ponavljam još jednom, zadatak Vlade je da obezbedi nesmetanu interakciju i blisku koordinaciju državnih organa, privrednih i društvenih sektora, predstavnika privrede, nauke, poslovnih udruženja i civilnog društva", zaključio je ruski predsednik.

Putin je 29. februara, u poruci Saveznoj skupštini, najavio pokretanje pet novih nacionalnih projekata u Rusiji: "Porodica", "Kadrovi", "Mladi Rusije", "Ekonomija podataka" i "Dug i aktivan život". 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa