Evropa

Uhapšena 10. osoba umešana u teroristički napad u Moskvi: Na saslušanju rekao da radi kao nadničar na gradilištu

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2024

-

19:19

Uhapšena 10. osoba umešana u teroristički napad u Moskvi: Na saslušanju rekao da radi kao nadničar na gradilištu
Uhapšena 10. osoba umešana u teroristički napad u Moskvi: Na saslušanju rekao da radi kao nadničar na gradilištu - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Basmanski sud u Moskvi odredio je pritvor desetoj osobi, državljaninu Tadžikistana, umešanoj u teroristički napad na Krokus siti hol u blizini Moskve, do 22. maja, prenose RIA Novosti.

Kako se navodi, reč je o Jakubdžoniju Jusufzodi koji je, kako je saopštio ruski Istražni komitet, nekoliko dana pre terorističkog napada preko svoje bankovne kartice saučesniku prebacivao novac "kako bi obezbedio smeštaj teroristima". 

Deo sredstava je prebacio na jednog od izvršilaca nakon izvršenog terorističkog napada.

Jusufzoda je rekao tokom saslušanja da je radio kao nadničar na gradilištu. Glavni deo suđenja bio je zatvoren za javnost na zahtev istražitelja.

Tanjug AP/Dmitry Serebryakov

 

Svih deset uhapšenih se terete da su izvršili teroristički napad u kojem ima poginulih za šta je, prema ruskom krivičnom zakonu, predviđena kazna doživotnog zatvora.

Jusufzoda je uhapšen 26. marta i određen mu je pritvor od 12 dana zbog neposlušnosti prema naređenjima policije prilikom provere dokumenata. U terorističkom napadu na Krokus siti hol 22. marta, prema poslednjim podacima Ministarstva za vanredne situacije, poginule su 144 osobe. 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa