Politika

Saučešća zbog napada u Moskvi stižu iz celog sveta

Komentari

Autor: Tanjug

22/03/2024

-

22:17

Saučešća zbog napada u Moskvi stižu iz celog sveta
Saučešća zbog napada u Moskvi stižu iz celog sveta - Copyright Tanjug AP/Dmitry Serebryakov

veličina teksta

Aa Aa

Brojne države osudile su danas teroristički napad u Moskvi u kojem je ubijeno najmanje 40, a ranjeno više od 100 ljudi, i izrazile saučešće ruskom narodu.

Francusko Ministarstvo spoljnih poslova izrazilo je solidarnost sa Rusima nakon terorističkog napada u Moskvi.

"Naše misli su usmerene ka žrtvama, ranjenicima i ruskom narodu", navodi se u saopštenju Ministarstva na društvenoj mreži X.

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev izrazio je saučešće ruskom kolegi Vladimiru Putinu zbog žrtava teroristčkog napada u zgradi koncertne dvorane "Krokus" u Moskvi,

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova osudilo je teroristički napad u Moskvi i nazvalo ga "strašnim".
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Rusiji saopštila je da je šokirana terorističkim napadom u Moskvi i izrazila saučešće ruskom narodu, prenose RIA Novosti.

Napad je osudila i ambasada Velike Britanije u Moskvi ističući da je to "užasna tragedija".

Tanjug AP/Sergei Vedyashkin)/Moscow News Agency via AP

 

Saudijska Arabija najoštrije osuđuje teroristički napad u Moskvi i još jednom ukazala na potrebu za borbom protiv svih oblika ekstremizma, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Iz Ministarstva su Rusiji poželeli mir „i da ostane bezbedna“.

Ujedinjeni Arapski Emirati osudili su teroristički napad u Krokusu i naglasili da odbacuju svaki oblik nasilja koji je u suprotnosti sa međunarodnim pravom, navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova te zemlje.

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani osudio je teroristički napad u dvorani "Krokus" u Moskvi i rekao da Iran "stoji uz Rusiju u ovom tragičnom trenutku".

Saučešće ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i ruskom narodu zbog terorističkog napada na koncertnu halu Krokus izajvio je i palestinski predsednik Mahmud Abas.

Privremena libijska vlada, sa sedištem u istočnoj Libiji, takođe je osudila teroristički napad u Moskvi, a ministar Osama Hamad rekao je za RIA Novosti da "terorizam nema veru i nacionalnost“.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je večeras da je do pucnjave i vatre došlo pre koncerta u "Krokus" siti holu u moskovskoj oblasti Krasnogorsk, na severozapadnoj granici Moskve. 

Prema podacima FSB-a, poginulo je 40 ljudi, a više od 100 ih je povređeno. Ruski istražni komitet pokrenuo je krivični postupak povodom terorističkog napada.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija