Evropa

Varadkar: Ne kajem se što sam podneo ostavku na mesto premijera Republike Irske

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2024

-

13:48

Varadkar: Ne kajem se što sam podneo ostavku na mesto premijera Republike Irske
Varadkar: Ne kajem se što sam podneo ostavku na mesto premijera Republike Irske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši premijer Republike Irske Leo Varadkar izjavio je da se ne kaje što je podneo ostavku na tu funkciju i dodao da ''ne žali ni za čim''. On je istakao da je, uprkos tome, odluka da podnese ostavku bila jako teška.

''U nekoliko navrata sam o njoj razmišljao. Bila je to teška odluka za doneti, i teško sam prošao kroz nju tog dana. Ali, sigurno od tada nisam žalio i radujem se narednom poglavlju u životu'', rekao je Varadkar, prenosi Gardijan.

On je naveo da će učestvovati na sledećim opštim izborima u Irskoj na leto.Na novinarsko pitanje kako postati premijer Irske, on je rekao da ne postoji način da se za to pripremi.

''Postanete prilično drugačija osoba onog dana kad postanete premijer, i nade i strahovi 5,3 miliona ljudi vam padnu na ramena. Ono što sam rekao ministrima Harisu, Sajmonu, jeste da budu svoji, da veruju sebi. Da apsolutno prihvataju savete, ali i da veruju svojim instinktima i sopstvenoj intuiciji'', rekao je on.

Varadkar će obavljati funkciju v.d.-a premijera dok irski parlamentarci ne izglasaju sledećeg premijera. Očekuje se da će novi lider liberalno-konzervativne partije Fajn Gael, Sajmon Haris, i da će po stupanju na funkciju izvršiti rekonstrukciju vlade.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa