Evropa

"Voda može brzo da nadođe": Kritična situacija sa poplavama u Rusiji, nivo reke Ural porastao na 914 centimetara

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2024

-

17:01

"Voda može brzo da nadođe": Kritična situacija sa poplavama u Rusiji, nivo reke Ural porastao na 914 centimetara
"Voda može brzo da nadođe": Kritična situacija sa poplavama u Rusiji, nivo reke Ural porastao na 914 centimetara - Copyright Tanjug AP/Anatoly Zhdanov/Kommersant Publishing House via AP

veličina teksta

Aa Aa

Nivo vode na reci Ural kod Orenburga naglo je porastao na 914 centimetara, izjavio je danas gradonačelnik Sergej Salmin.

"Na nivou od 930, nova područja će biti poplavljena. Situacija je veoma ozbiljna, voda može brzo da nadođe", naglasio je načelnik na Telegram kanalu.

Tanjug/AP Photo

 

U 19 časova oglasila se sirena u Orenburgu, a Salmin je upozorio da je ovo vežba, ali da ukazuje na opasnu poplavnu situaciju, prenosi RIA. 

Tanjug/AP Photo

 

Gradonačelnik je pozvao stanovnike stambenog kompleksa Grand Park, sela Solnečni i Kujbišev, kao i stanovnike SNT iza mikrookruga Zarečni u južnom delu grada da ne gube vreme i izvedu decu, starije i invalide, kao i životinje, pre nego što voda stigne. 

Tanjug/AP Photo

 

Takođe je neophodno odmah prikupiti dokumente i dragocenosti, dodao je on.

"Podignite stvari i opremu sa poda - do ormara, tavana. Udaljite automobile od poplavne zone. Ozbiljno shvatite upozorenje. U narednim satima može biti najavljena hitna evakuacija", upozorio je Salmin.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa