Evropa

Moskva: Ambasador Francuske pozvan na razgovor zbog izjava Sežurnea

Komentari

Autor: Tanjug

12/04/2024

-

14:58

Moskva: Ambasador Francuske pozvan na razgovor zbog izjava Sežurnea
Moskva: Ambasador Francuske pozvan na razgovor zbog izjava Sežurnea - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Francuske u Moskvi Pjer Levi pozvan je danas u rusko ministarstvo spoljnih poslova, gde mu je istaknuto da su izjave francuskog šefa diplomatije Stefana Sežurnea o nezainteresovanosti Pariza za dijalog sa ruskim rukovodstvom neprihvatljive, saopštilo je rusko diplomatsko odeljenje.

"Dana 12. aprila, opunomoćeni ambasador Francuske u Ruskoj Federaciji, Levi, pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije", navodi se u poruci na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, prenela je RIA Novosti.

Napominje se da je u kontekstu izjava Stefana Sežournea "o nezainteresovanosti francuske strane za razgovore sa ruskim zvaničnicima, jer izjave koje oni objavljuju navodno sadrže lažne informacije", francuskom ambasadoru rečeno da su ovakve izjave neprihvatljive i da nemaju veze sa realnošću.

"Smatramo ove izjave šefa francuskog ministarstva spoljnih poslova kao svesnu i promišljenu akciju francuske strane koja ima za cilj podrivanje same mogućnosti bilo kakvog dijaloga između dve zemlje", istakli su u ruskom MSP-u.

 

 

Komentari (0)

Evropa