Evropa

Sančez razmišlja o ostavci: Pokrenuta istraga protiv njegove supruge, odluku donosi u ponedeljak

Komentari

Autor: BBC

24/04/2024

-

20:24

Sančez razmišlja o ostavci: Pokrenuta istraga protiv njegove supruge, odluku donosi u ponedeljak
Tanjug/AP/Alastair Grant - Copyright Tanjug/AP/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Španski premijer Pedro Sančez suspendovao je javne dužnosti da bi "stao i razmislio" o tome da li da ostane na funkciji, nakon što je sud otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge.

U saopštenju, španski lider je rekao da hitno treba da odluči "da li će da nastavi da vodi vladu ili da se odrekne ove časti".

Španski sud pokrenuo je danas preliminarnu istragu o tome da li je supruga španskog premijera iz redova socijalista Begonja Gomes, počinila krivično delo trgovine uticajem i korupciju tokom obavljanja svog privatnog posla.

Sud nije izneo više detalja pošto je slučaj zapečaćen i preliminaran, samo je naveo da je usledio nakon žalbe grupe za borbu protiv korupcije "Čiste ruke", čiji lider ima veze sa desnicom, preneo je Reuters.

Tanjug/AP/Bernat Armangue

 

Grupa je navela da je Gomes iskoristila svoj uticaj kao supruga premijera da bi navodno obezbedila sponzore za magistarski kurs na univerzitetu koji je vodila.

Sančes je poslanicima u Kongresu nakon što je vest potvrđena, rekao da veruje u pravosudni sistem.

Španski premijer je rekao da će odluku doneti u ponedeljak 29. aprila, nakon što razmisli da li je vredno ostati na funkciji "uprkos blatu" u koje desnica pokušava da pretvori politiku, 

prenosi BBC.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa