Evropa

Pokrenuta istraga u Litvaniji: Protest ispred parlamenta prerastao u nasilje, povređeno više osoba

Komentari

Autor: Tanjug

11/08/2021

-

08:47

Pokrenuta istraga u Litvaniji: Protest ispred parlamenta prerastao u nasilje, povređeno više osoba
Litvanija - Copyright AP/Mindaugas Kulbis

veličina teksta

Aa Aa

Litvanska policija je saopštila da je pokrenula istragu zbog organizovanja protesta ispred zgrade parlamenta u Viljnusu koji je kasnije prerasto u masovne nerede u kojima je više osoba povređeno.

Glavni komesar policije Litvanije Renatas Požela saopštio je novinarima da je pokrenuta preliminarna istraga i da se organizatori jučerašnjih nereda suočavaju sa ozbiljnim kaznama, prenosi TAS S.

AP/Mindaugas Kulbis

 

On nije potvrdio bilo kakva hapšenja do sada, ali je naglasio da su nakon skupa na kojem je učestvavalo više hiljada ljudi, i koji je trebalo da se završi u 17 časova, nekoliko stotina njih ostalo i blokiralo izlaze iz zgrade parlamenta tako da su dodatne snage policije morale da intervenišu.

Kako se navodi u izveštaju policije, demonstranti su blokirali sve izlaze i odbili da dozvole poslanicima da izađu iz zgrade, a bacali su kamenje i flaše sa vodom na policajce koji su pokušali da ih potisnu, i tom prilikom više osoba je povređeno.

Oko pet hiljada ljudi okupilo se juče ispred parlamenta Litvanije u znak protesta zbog zdravstvenih propusnica koje će Litvancima uskoro biti potrebne za ulazak u kafiće, prodavnice, javni prevoz i druga mesta, dok vlada ove baltičke zemlje razmišlja o novim merama ograničenja protiv korona virusa.

Komentari (0)

Evropa