Evropa

London će za granične kontrole sa EU nakon Brexit-a izdvojiti 5,49 milijardi evra

Komentari

Autor: Tanjug

20/05/2024

-

13:42

London će za granične kontrole sa EU nakon Brexit-a izdvojiti 5,49 milijardi evra
London će za granične kontrole sa EU nakon Brexit-a izdvojiti 5,49 milijardi evra - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanska vlada će morati da izdvoji najmanje 4,7 milijardi funti, odnosno oko 5,49 milijardi evra, na uvođenje graničnih kontrola robe koja dolazi iz Evropske unije, saopštila je britanska revizorska institucija NAO.

Planovi za uvođenje graničnih kontrola robe koja u Britaniju dolazi iz EU suočili su se sa "značajnim problemima" uključujući kritičan nedostatak inspektora i drugog osoblja, navodi se u izveštaju NAO, prenosi "The Guardian".

Velika Britanija je ranije rekla da se nada da će do 2025. godine imati "najefikasniju granicu na svetu", ali je revizorska kancelarija upozorila da strategiji nedostaje "jasan vremenski raspored" i integrisani sistem koji bi bio efikasan.

London je nedavno imao problema sa IT uslugama na graničnim prelazima, tako da su kamioni sa robom iz Evropske unije morali da čekaju i po 20 sati za ulazak u Britaniju.

Britanska vlada je 30. aprila uvela fizičke provere kamiona koji dovoze životinjske i biljne proizvode iz Evropske unije, ali implementacija novih mera je i dalje složena, zaključuje "The Guardian".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa