Evropa

Kejt Midlton prvi put u javnosti nakon šest meseci (FOTO)

Komentari

Autor: BBC

15/06/2024

-

11:35

Kejt Midlton prvi put u javnosti nakon šest meseci (FOTO)
Kejt Midlton - Copyright Tanjug AP/James Manning/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Paradom u Londonu danas se obeležava zvanični rođendan britanskog kralja Čarlsa Trećeg, a sve oči su uprte u princezu od Velsa Kejt Midlton koja se pojavila na današnjoj ceremoniji, nakon što je juče saopštila da njeno lečenje posle dijagnoze raka "dobro napreduje", prenosi BBC.

U pitanju je njeno prvo javno pojavljivanje u javnosti ove godine nakon dijagnoze raka i operacije u januaru.

I kralju Čarls je takođe dijagnostikovan rak, pa zbog bolesti neće jahati konja tokom parade kako inače nalaže tradicija.

U poruci koju je juče objavila, Kejt kaže da je lečenje u toku i da će se nastaviti još nekoliko meseci, navodeći da se "još nije potpuno izvukla".

Uz poruku je objavljena i nova fotografija princeze, koju je snimio Met Porteous, u bašti doma u Vindzoru.

"Dobro napredujem, ali kao što zna svako ko prolazi kroz hemoterapiju, ima dobrih i loših dana. Lošim danima se osećate slabo, umorno i morate da se odmarate. Ali kad su dobri dani, kad se osećate jače, želite maksimalno da iskoristite taj dobar osećaj", rekla je Midlton u pisanoj izjavi, pred prvo pojavljivanje u javnosti.

profimedia

 

U paradi će učestvovati više od 1.400 vojnika, 400 muzičara i 200 konja.

Kraljevska porodica će se potom okupiti na balkonu Bakingemske palate iznad koje će preleteti vojni avioni, dok će stotine policajaca biti raspoređeno na ulicama.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa