Evropa

Zašto sve više milionera napušta Veliku Britaniju? Šok od Bregzita još nije prošao, politička previranja loša za biznis

Komentari

Autor: Tanjug

18/06/2024

-

20:13

Zašto sve više milionera napušta Veliku Britaniju? Šok od Bregzita još nije prošao, politička previranja loša za biznis
Zašto sve više milionera napušta Veliku Britaniju? Šok od Bregzita još nije prošao, politička previranja loša za biznis - Copyright Unsplash, profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oko 9.500 Britanaca moglo bi da napusti zemlju zbog političkih previranja, s likvidnom imovinom vrednom najmanje milion dolara, koja može da se investira, što je više nego dvostruko u odnosu na 2023. godinu, izjavila je danas savetnica za migracije kompanije "Henli i partners" Hana Vajt.

Rekordan broj milionera mogao bi da napusti Veliku Britaniju ove godine zbog političkih previranja i mogućnosti za povećanje poreza pod eventualnom budućom laburističkom vladom, preneo je CNN.
Ishod prevremenih parlamentarnih izbora u Britaniji, koji će biti održani 4. jula, tako bi mogao da ugrozi status te zemlje kao jedne najpopularnijih destinacija za bogate.

Hana Vajt je navela u svom izveštaju da postoji mnogo faktora koji umanjuju privlačnost Velike Britanije za bogataše.

"Šok od Bregzita se i dalje oseća, a London se više ne smatra finansijskim centrom sveta", naglasila je ona.

Izveštaj je zasnovan na podacima o 150.000 pojedinaca koji poseduju visoku neto vrednost (High net worth individuals - HNVI).

Investiciona kompanija New World Wealth, koja ih prati, fokusira se prvenstveno na osnivače kompanija, predsednike, direktore i upravljačke partnere.

CNN napominje da je 16.500 milionera otišlo iz Velike Britanije između 2017. i 2023.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa