Evropa

Vatrogasci i dalje gase manje požare na Peloponezu

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2021

-

09:51

Vatrogasci i dalje gase manje požare na Peloponezu
Gašenje požara u Grčkoj - Copyright profimedia/Socrates Baltagiannis/dpa

veličina teksta

Aa Aa

Brojne vatrogasne jedinice su sinoć nastavile da gase raštrkane, manje "džepove" vatre na Peloponezu, u područjima Gortinije, Drevne Olimpije, u Iliji i istočno od Manija, ali glavni požari su obuzdani, saopšteno je iz grčkog Vatrogasnog štaba.


U Gortiniji i u susednoj prefekturi Ilija, kao i u određenim oblastima u opštini Drevna Olimpija, grčki vatrogasci gase požare uz pomoć vatrogasnih jednica iz inostranstva, preko RescEU, evropske službe civilne zaštite.

U njihovom sastavu su 35 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila iz Češke, 240 vatrogasaca i 60 vatrogasna vozila iz Francuske, 244 vatrogasca i 56 vatrogasnih vozila iz Nemačke i 40 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila iz Austrije, prenosi portal Katimerini.

Dva aviona kanadera i šest helikoptera takođe učestvuju u operaciji gašenja požara iznad ovih područja, uključujući i vatrogasce dobrovoljce koji koriste vodu iz kamiona cisterni lokalnih vlasti.

U istočnom Maniju požare gasi 40 vatrogasaca sa 15 vozila zajedno sa pripadnicima vojske Grčke i lokalnim vatrogascima dobrovoljcima.

Požar u oblasti Drialija u istočnom delu Manija, gasilo je 16 vatrogasaca, sedam vatrogasnih vozila i dva helikoptera koji su morali da prekinu svoje aktivnosti nakon zalaska sunca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa