Evropa

"Razbijena" ogromna ilegalna žurka u Italiji, učestvovalo 10.000 ljudi, mladić se utopio u jezeru

Komentari

Autor: Euronews, ANSA

19/08/2021

-

16:24

"Razbijena" ogromna ilegalna žurka u Italiji, učestvovalo 10.000 ljudi, mladić se utopio u jezeru
Rejv - Copyright poliziadistato.it/Questura di Viterbo

veličina teksta

Aa Aa

Italijanske vlasti "razbile" su veliku ilegalnu rejv žurku koja je dovela mlade iz cele Evrope u centralnu Italiju. Veruje se da je na zabavi, na obali jezera Mecano, učestvovalo do 10.000 ljudi.

Međutim, događaj je priveden kraju nakon nekoliko incidenata i nezadovoljtvta lokalnih stanovnika i gradskih vlasti. Mesto se nalazi između italijanskih regiona Lacio i Toskana.

Jedna osoba se utopila, a najmanje četiri su hospitalizovane zbog alkoholizma od kada je počela žurka u petak. Još dvoje mladih primljeno je u četvrtak u bolnicu u stanju "uznemirenosti" nakon konzumiranja narkotika, javlja Euronews.

Policija iz obližnjeg grada Viterba potvrdila je da se nedozvoljena žurka završila i da je identifikovano više od 2.000 prisutnih. Lokalne vlasti prethodno su pozvale italijansku ministarku unutrašnjih poslova Lusijanu Lamorđeze da reaguje.

"Područje je oslobođeno. Na području više nema nikoga. Mogu samo da izrazim zadovoljstvo", rekao je gradonačelnik obližnjeg Valentina Stefano Biđoti.

Zdravstveni zvaničnici izrazili su zabrinutost da bi masovno okupljanje moglo da dovede do povećanja lokalnih slučajeva kovida-19.

poliziadistato.it/Questura di Viterbo

 

"Situacija je van kontrole, nikakvi pregovori nisu mogući, javni red se mora uspostaviti, indentifikovati ljudi i utvrditi odgovornost za takav skup", rekao je zdravstveni savetnik u Laciju Alesio D'Amoto.

Gomile otpada ostavljene su u selu dok su građani napuštali to područje, a vlasti kažu da rade na uklanjanju smeća "što je pre moguće".

Policija u Viterbu je saopštila da je u okviru operacije u četvrtak zaplenila i dva kombija sa ozvučenjem. 

Tužioci su takođe otvorili istragu o smrti 25-godišnjeg muškarca, čije je telo pronađeno u obližnjem jezeru. Muškarac, za kog se veruje da Italijan iz Londona, viđen je kako ulazi u jezero u nedelju uveče tokom ilegalnog rejva.

Privatno područje u kom se zabava održavala sada su osigurale policijske patrole kako bi se sprečio povratak ljudi.

Mateo Salvini, lider italijanske krajnje desne stranke Liga, kritikovao je vladu zbog toga što je dopustila održavanje okupljanja i nije uspela da spreči situaciju "potpuno van kontrole".

Komentari (0)

Evropa