Evropa

"Volim da gledam plamen i dim": Tinejdžer (14) priveden zbog podmetanja požara u centralnoj Grčkoj

Komentari

Autor: AP

19/08/2021

-

20:50

"Volim da gledam plamen i dim": Tinejdžer (14) priveden zbog podmetanja požara u centralnoj Grčkoj
"Volim da gledam plamen i dim": Tinejdžer (14) priveden zbog podmetanja požara u centralnoj Grčkoj - Copyright AP photo

veličina teksta

Aa Aa

Grčka javnost šokirala je vest da je tinejdžer uhapšen zbog sumnje da je podmetnuo devet od 13 požara u mestu Teologos u oblasti Ftiotida. 

Državna televizija ERT javila je da je 14-godišnji dečak priveden u sredu u centralnoj Grčkoj. On se sumnjiči da je podmetnuo najmanje 13 požara poslednjih dana, uključujući i onaj koji je izmakao kontroli uništavajući kuće i šumsko zemljište.

Osumnjičeni je uhvaćen na osnovu sigurnonsih kamera dok je vozio bicikl nedaleko od mesta gde su počeli požari. Privedeni su i dečakovi roditelji zbog zanemarivanja deteta.

Tinejdžer je tokom svedočenja priznao podmetanje požara.

"Zapalio sam vatru jer volim da gledam plamen i dim", rekao je on, prenosi portal newsit.gr.

Kako se navodi, u požaru od 6. avgusta evakuisano je naselje Osmaes u kojem su tri kuće potpuno izgorele, dok je još 20 kuća ozbiljno oštećeno. Osim toga, u požaru koji je izazvao maloletnik, izgorelo je 2.100 hektara šuma i maslinjaka.

Bukte šumski požari kod Atine

Vatrogasci se četvrti dan zaredom bore protiv požara u oblasti Vilija u zapadnoj Atiki, oblasti u kojoj se nalazi glavni grad Grčke, Atina.

Više od 420 vatrogasasca, koji imaju pomoć od kolega iz Poljske, ali i asistenciju iz vazduha, trenutno gase vatrenu stihiju, preneo je "Katimerini".

Vilija, gde je nekoliko kuća oštećeno do srede kasno uveče, trenutno nije ugrožena, jer vetar odvlači vatru u suprotnom smeru.

Ranije su lokalne vlasti iz predostrožnosti evakuisale naselja Agija Paraskevi, Karauli, Teu, Panoramu i Titan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa