Evropa

Sicilija: Uvedene restriktivne mere zbog porasta broja zaraženih

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2021

-

14:28

Sicilija: Uvedene restriktivne mere zbog porasta broja zaraženih
Sicilija: Uvedene restriktivne mere zbog porasta broja zaraženih - Copyright AP Photo/Salvatore Cavalli

veličina teksta

Aa Aa

Nova ograničenja zbog koronavirusa stupila su danas na snagu u južnom regionu Sicilije, prvom regionu u Italiji koji je promenio svoj status od letnjeg popuštanja restrikcija.

Od sredine avgusta na Siciliji se svakodnevno registruje više od 1.000 novih slučajeva koronavirusa, a bolnički kreveti i kreveti na intenzivnoj nezi umalo su sasvim popunjeni, preneo je AP.

Italijanski ministar zdravlja Roberto Speranca rekao je da je premeštanje Sicilije u žutu iz bele zone potvrda da virus još nije pobeđen, te da je prioritet nastaviti sa ulaganjem u kampanju vakcinacije i u razborito i ispravno ponašanje svakoga od nas.

Nova ograničenja su doneta nakon što su Italijani počeli da otkazuju letnje odmore na Siciliji, koja je popularna destinacija.

Od ljudi na Siciliji sada se zahteva da nose maske na otvorenom, a što se tiče restorana, u njima za stolom mogu da sede maksimlano četiri osobe, čak i u baštama.

Kako se navodi, nema ograničenja vezanih za kretanje niti policijskog časa, koja su bila uvođena tokom prethodnih talasa koronavirusa u žutoj zoni.

 

Komentari (0)

Evropa