Evropa

Britanska vlada fokusirana na koronu uprkos novoj pretnji od nezavisnosti Škotske

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2021

-

16:58

Britanska vlada fokusirana na koronu uprkos novoj pretnji od nezavisnosti Škotske
Britanska vlada fokusirana na koronu uprkos novoj pretnji od nezavisnosti Škotske - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanska vlada usredsređena je na suzbijanje kovida 19, izjavio je danas portparol britanskog premijera Borisa Džonsona, upitan šta bi ministri trebalo da preduzmu nakon što su stranke koje se zalažu za nezavisnost osvojile većinu u škotskom parlamentu.

"Ministri i zvaničnici u svim ministarstvima britanske vlade su trenutno usredsređeni na borbu protiv pandemije kovida19", izjavio je portparol , a prenosi agencija Rojters.

Prema njegovim rečima, svi partijski lideri širom Velike Britanije navode da bi oporavak od kovida trebalo da bude zajednički prioritet i to je ono na šta će Velika Britanija biti usredsređena.

Premijerka Škotske Nikola Stardžon rekla je u telefonskom razgovoru britanskom premijeru Borisu Džonsonu da nije pitanje da li će drugi referendum o nezavisnosti Škotske biti održan, nego kada.

Nakon četvrte uzastopne pobede na izborima Škotske nacionalne partije (SNP), koja se zalaže za nezavisnost Škotske, Džonson je danas pozvao lidere u Velikoj Britaniji na pregovore o uniji.

Kako je saopšteno iz SNP, Stardžon je u razgovoru ponovila da joj je namera da obezbedi građanima Škotske da mogu da biraju svoju budućnost kada se završi kriza izazvana virusom korona, preneo je Skaj njuz.

Komentari (0)

Evropa