Evropa

Rusija pokrenula istragu o sajber napadima na sisteme za onlajn glasanje

Komentari

Autor: Tanjug

17/09/2021

-

20:14

Rusija pokrenula istragu o sajber napadima na sisteme za onlajn glasanje
Rusija pokrenula istragu o sajber napadima na sisteme za onlajn glasanje - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Načelnik ruskog Istražnog odbora Aleksander Bastrikin naložio je danas da se sprovede istraga o sajber napadima iz inostranstva na ruske sisteme za onlajn glasanje, izjavila je portparolka Odbora Svetlana Petrenko.

"Sajber napadi koji potiču iz inostranstva izvedeni su danas na resurse federalne platforme za daljinsko digitalno glasanje, moskovski sistem za digitalno glasanje, kao i na veb stranicu Nezavisnog udruženja za nadgledanje javnosti, što je dovelo do vremenskih odlaganja u pristupu ovim onlajn resursima", rekla je ona, preneo je TAS.

profimedia

 

Dodala je da je zbog toga načelnik Istražnog odbora naložio glavnom istražnom odeljenju Istražnog odbora Rusije da pokrene proceduralnu istragu.

U Rusiji su danas počeli trodnevni parlamentarni i regionalni izbori. Izbori za 450 poslanika Dume se održavaju od 17. do 19. septembra. Poslanici se biraju na petogodišnji mandat po mešovitom izbornom sistemu: 225 poslanika bira se sa stranačkih lista i još 225 iz jednomandatnih izbornih jedinica u jednom krugu.

profimedia

 

Istovremeno devet ruskih regiona bira guvernere, 39 regiona zakonodavna tela, a birači u 11 gradova biraju novi sastav gradskih skupština.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa