Evropa

Borelj: Zapadni Balkan je u srcu Evrope, delimo zajedničku odgovornost

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2021

-

17:07

Borelj: Zapadni Balkan je u srcu Evrope, delimo zajedničku odgovornost
Tanjug/AP Photo/Brittainy Newman - Copyright Tanjug/AP Photo/Brittainy Newman

veličina teksta

Aa Aa

Šef diplomatije EU Žosep Borelj pozvao je zemlje Zapadnog Balkana da zajedno sa EU rade na borbi protiv dezinformacija kroz podizanje svesti građana i jačanje otpornosti demokratija.

"Građani Zapadnog Balkana već sada su svesniji i otporniji na dezinformacije. Medijska pismenost pomaže i odlučni smo da nastavimo da doprinosimo ovom poslu u regionu", poručio je Borelj .

Borelj je u drugom izdanju konferencije "EU i Zapadni Balkan- medijska pismenost" naglasio da provera činjenica, nezavisni i profesionalni mediji i građani u regionu neumorno rade na suzbijanju dezinformacija.

On naglašava da će EU nastaviti da finansira i promoviše obrazovanje i podizanje svesti o ovom pitanju i zaključuje da "ulaganje u osnaživanje naroda Zapadnog Balkana znači ulaganje u jaču Evropu".

Šef diplomatije EU je najavio da će za 10 dana biti održan samit EU- Zapadni Balkan što je ocenio kao najvažniji događaj na visokom nivou u odnosima dve strane.

"Zapadni Balkan je u srcu Evrope i mi delimo odgovornost za izgradnju mirne, prosperitetne i ujedinjene Evrope. Takođe delimo odgovornost za komunikaciju o tome", zaključio je Borelj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa