Evropa

Azerbejdžanski milijarder Ismailov ostaje u pritvoru u Podgorici

Komentari

Autor: Tanjug, Euronews Srbija

06/10/2021

-

12:48

Azerbejdžanski milijarder Ismailov ostaje u pritvoru u Podgorici
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vanraspravno veće Višeg suda u Podgorici odbilo je kao neosnovanu žalbu advokata azerbejdzanskog milijardera Telmana Ismailova na rešenje kojim je njegovom branjeniku određen ekstradicioni pritvor, preneo je podgorički portal Dan.

Ismailov je uhapšen u petak u Podgorici po poternici koju je za njim raspisala Rusija zbog toga što je, kako se sumnja, povezan sa organizovanjem likvidacija dva biznismena u toj zemlji.

Kako je ranije objavio portal Crime Russia, Ismailov je nakon bekstva iz Rusija namerno izabrao Crnu Goru, koja ga je tada štitila od izručenja ruskim vlastima.

Svetski mediji pisali su o Ismailovu tokom 2013. godine, nakon što je objavljena vest da su glumica Monika Beluči i Vensan Kasel odlučili da se razvedu nakon 14 godina braka.

Brojni mediji tada su objavili da je Beluči četiri godine, odnosno od 2009. godine u aferi sa Ismailovim.

Monika i Telman navodno su se upoznali u Turskoj, a pisano je i da je Ismailov radi otvaranja svog hotela "Mardan Palace" unajmio privatni avion kako bi preneo ogromne zalihe najkvalitetnijeg kavijara i platio Paris Hilton, Ričarda Gira, Šeron Stoun i Toma Džonsa da prisustvuju žurci.

Hotel je nazvan po Telmanovom ocu Mardanu, a na njegove plaže prebačeno je 9.000 tona finog peska iz Egipta. Najskuplja soba koštala je tada 19.000 dolara po danu.

Ismailov je rođen je u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, kao deseto od dvanaestoro dece u jevrejskoj porodici.

Vlasnik je brojnih kompanija širom sveta, a u Rusiji je studirao ekonomiju i u toj zemlji je proveo veći deo života.

Bio je vlasnik i Čerzikovski pijace u Moskvi, najveće te vrste u Evropi, koja je zatvorena zbog sumnjivog poslovanja 2009., preneo je Dan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa