Evropa

Nevreme na zapadu Evrope: U Francuskoj 250.000 domova bez struje, udari vetra i do 175 kilometara na sat

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2021

-

12:18

Nevreme na zapadu Evrope: U Francuskoj 250.000 domova bez struje, udari vetra i do 175 kilometara na sat
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Oko 250.000 francuskih domova ostalo je danas bez električne energije, a vozovi iz Normandije ka Parizu su obustavljeni nakon što su jaki vetrovi zahvatili delove severne Francuske, Holandije i Belgije. Lokalni mediji su saopštili da su četiri osobe povređene u holandskom gradu Barendreht, koji se nalazi južno od Roterdama, a jaki vetrovi čupali su krovove i drveće rano ujutro, preneo je AP.

Oluja je prvo pogodila atlantsku obalu kod Velike Britanije u sredu posle podne, a onda se pomerila ka istoku tokom noći. Francuska meteorološka služba održala je meteo alarm u severnozapadnom delu zemlje koji se graniči sa Belgijom i Luksemburgom.

Vetrovi koji su išli i do 175 kilometara na sat pogodili su normandijski grad Fekamp, prema podacima meteorološke službe.

Železnički saobraćaj je prekinut u regionima Normandija i Šampanj-Arden, kao i u nekim delovima u Pariskom regionu.

Vatrogasci u belgijskom gradu Vesterhok, u blizini holandske granice, objavili su na Tviteru da su dobili više desetina poziva tokom noći, kako bi pomogli u otklanjanju štete usled vremenskih nepogoda.

Nemačka nacionalna meteorološka služba upozorila je da će vetrovi dostizati brzine do 105 kilometara na sat na severu i severoistoku zemlje, a do 120 kilometara na sat u planinskim oblastima.

U Delmenhorstu na severozapadu Nemačke, na muškarca je pala grana u sredu uveče, prošao je sa lakšim povredama. Tokom noći, teretni voz naleteo je na deblo u Bad Godezbergu, u predgrađu Bona. Dva berlinska zoološka vrta su zatvorena na dan zbog jakih vetrova, a životinje su uvedene u zatvorene prostorije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa