Evropa

Bolsonaro došao u italijanski gradić da primi zvanje počasnog građanina, meštani protestovali

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

16:40

Bolsonaro došao u italijanski gradić da primi zvanje počasnog građanina, meštani protestovali
Bolsonaro došao u italijanski gradić da primi zvanje počasnog građanina, meštani protestovali - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Protiv brazilskog predsednika Žaira Bolsonara protestovali su danas meštani malog grada na severu Italije, kada je došao da primi priznanje kao počasni građanin.

Demonstranti u Angvilari Veneti, gradu od 4.200 ljudi u blizini Padove, uzvikivali su "Ne Bolsonaro" i držali transparente na kojima je pisalo "Bolsonaro napolje", "Pravda za Amazon" i "Nema državljanstva za diktatore", prenosi agencija AP.

Nasuprot negodovanjima demonstranata zbog dolaska brazilskog predsednika, vesele pristalice na drugim mestima umotale su se u brazilske zastave, i nosili su žute i zelene balone očekujući njegov dolazak.

Gradonačelnica Alesandra Buoso branila je odluku da se Bolsonaru dodeli priznanje čime je razbesnela osobe koje su prošle nedelje ispisale "Napolje Bolsonaro" u gradskoj skupštini.

U objavi na Fejsbuku, Buoso je rekao da odluka gradske skupštine da Bolsonaru dodeli priznanje počasnog građanina nije glasanje o njegovoj politici, već priznanje svim Italijanima koji su emigrirali u Brazil.

Bolsonaro je boravio u Italiji kako bi učestvovao na samitu G20 u Rimu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa