Evropa

Džonson se izvinio ministarki koja nije mogla da prisustvuje samitu u invalidskim kolicima

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2021

-

17:17

Džonson se izvinio ministarki koja nije mogla da prisustvuje samitu u invalidskim kolicima
Karin Elharar - Copyright Tanjug AP/Maya Alleruzzo

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson izvinio se danas izraelskoj ministarki energetike Karin Elharar, nakon što se ona požalila da nije mogla da prisustvuje samitu o klimatskim promenama u Glazgovu jer osobama koje koriste invalidska kolica, kao što je ona, nije omogućen pristup.

Ona je morala u ponedeljak da se vrati u hotel udaljen oko 80 kilometara od mesta održavanja samita, nakon što je čekala napolju dva sata, ali je danas uspela da dođe na samit pošto ju je prevezao taksi specijalizovan za osobe s invalidskim kolicima.

Džonson joj se izvinio zbog "zabune" koja je nastala, kada mu se ministarka pridružila na sastanku sa izraelskim premijerom Naftalijem Benetom. Benet je zahvalio Džonsonu na "brzoj intervenciji u ovom nesrećnom incidentu".

Elharar, koja ima distrofiju mišića, rekla je za BBC da je danas "veoma lako" ušla na samit o klimatskim promenama i da je to bilo "potpuno drugačije iskustvo".

Ona je rekla da je incident od ponedeljka bio veoma dobro iskustvo kako bi se osiguralo da se na narednoj konferenciji UN omogući pristup osobama sa invalidskim kolicima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa