Evropa

Zeman izašao iz bolnice: Predsednik Češke dobio monoklonska antitela

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2021

-

19:11

Zeman izašao iz bolnice: Predsednik Češke dobio monoklonska antitela
Miloš Zeman - Copyright Tanjug/AP/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Češki predsednik Miloš Zeman otpušten je danas iz vojne bolnice u Pragu, u koju je vraćen nakon što je u četvrtak utvrđeno da je pozitivan na koronavirus.

Sedamdesetsedmogodišnji Zeman već je jednom pre dva dana bio otpušten iz bolnice, posle više od mesec dana lečenja, ali je tamo ponovo primljen samo nekoliko sati kasnije, nakon što je bio pozitivan na testu na koronavirus.

"Predsednik je dobio monoklonska antitela, standardni tretman za osobe koje pripadaju rizičnim grupama. On je u potpunosti vakcinisan protiv kovid-19, uključujući i treću dozu, i ne ispoljava nikakve simptome bolesti", saopštila je bolnica, prenosi AP.

Zeman je hitno prevezen u bolnicu 10. oktobra, dan nakon izbora za Donji dom parlamenta i lečen je na odeljenju intenzivne nege, a njegovo stanje je pripisano neodređenoj hroničnoj bolesti.

Zemanov kabinet danas je saopštio da će on biti pušten u predsedničku palatu u Laniju, zapadno od Praga.

Iz kabineta dodaju i da Zeman planira da, uz propisane mere distanciranja, imenuje za premijera Petra Fijalu, lidera koalicije koja je pobedila na izborima, prenosi AP, podsećajući da je ta ceremonija bila planira za petak ali je odložena zbog zdravstvenog stanja predsednika.

Asošiejted pres navodi da je češki predsednik stravstveni pušač, kao i da voli da popije, a zbog problema sa hodom koristi invalidska kolica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa