Evropa

Drama u Holandiji - Omikron soj utvrđen kod 13 putnika koji su iz Južne Afrike sleteli u Amsterdam

Komentari

Autor: Euronews Srbija

28/11/2021

-

13:57

Drama u Holandiji - Omikron soj utvrđen kod 13 putnika koji su iz Južne Afrike sleteli u Amsterdam
Tanjug/AP/UGC - Copyright Tanjug/AP/UGC

veličina teksta

Aa Aa

Od 61 osobe koja se nalazila u letu iz Južne Afrike ka Amsterdamu, na novi soj koronavirusa omikron bilo je pozitivno njih 13, prenosi BBC.

Inače, holandski zvaničnici su juče saopštili da je u avionu bilo ukupno 600 putnika, ali da su prvi rezultati pokazli da je njih 61 pozitvno na koronu. Njima je, po dolasku u Holandiju, bilo zabranjeno da napuste aerodrom Šipol dok se ne testiraju na koronavirus, pa su morali da čekaju u avionu ili na nekom drugom mestu na aerodromu, kako je prenela holandska televizija NOS.

"Putnici sa pozitivnim rezultatom testa su u izolaciji u hotelu u ili blizu Šipola. Što brže možemo istražujemo da li je neko od njih inficiran omikron sojem, koji je označen kao zabrinjavajuća varijanta", saopštile su tada zdravstvene vlasti Holandije.

Inače, u bolnicama širom Holandije ima oko 500 kovid pacijenata na jedinicama intenzivne nege, a ukupan kapacitet je 1.066, saopštila je organizacija koja vrši interklinički transport. Broj kreveta bi, prema rečima Diderika Gomersa, šefa Udruženja jedinica intenzivne nege u Holandiji, mogao da se poveća maksimalno na 1.200 do 1.250, dodavši da oko 50 pacijenata dnevno dolazi na intenzivnu, naveo je AP.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa