Evropa

Putin posle razgovora sa Bajdenom: Širenje NATO-a na istok nije prihvatljivo za Rusiju

Komentari

Autor: Tanjug

08/12/2021

-

18:06

Putin posle razgovora sa Bajdenom: Širenje NATO-a na istok nije prihvatljivo za Rusiju
Putin posle razgovora sa Bajdenom: Širenje NATO-a na istok nije prihvatljivo za Rusiju - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da je širenje NATO na istok, što uključuje i Ukrajinu u Alijansi, vrlo osetljivo pitanje za rusku bezbednost.

"Razgovarao sam u utorak sa Bajdenom o regionalnim problemima, pričali smo i o konfliktu na jugoistoku Ukrajine i još jednoj situaciji, povezanoj sa ovom, koja je vrlo osetljiva za nas, a to je ekspanzija NATO-a na istok, uključujući i Ukrajinu", rekao je Putin, preneo je TASS.

Ovo je, za Putina, jedno od ključnih pitanja za rusku bezbednost, gledano i na duže staze.

"Razgovarali smo na tu temu neumorno. Javno, upozoravamo naše partnere da to nije prihvatljivo za nas. Naravno, svaka zemlja ima pravo da izabere koji joj je najbolji način da osigura svoju bezbednost, ali to mora biti učinjeno na način koji ne krši interese druge zemlje", dodao je predsednik Rusije.

Zelenski pozdravlja Bajdenovu "ličnu ulogu" za mir u Donbasu

Tanjug/AP/Evan Vucci

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je danas "ličnu ulogu" predsednika Sjedinjenih Američkih Država, Džozefa Bajdena u pokušaju da se postigne mir na istoku Ukrajine.

"Najvažnije što sada vidimo jeste da postoji stvarna reakcija i lična uloga predsednika Bajdena u rešavanju ovog sukoba, rata na istoku naše države", rekao je Zelenski u prvoj reakciji na jučerašnji video razgovor Bajdena i Putina, prenosi agencija Rojters.

Zelenski je na konferenciji za novinare rekao da se nada da bi Ukrajina i Rusija mogle da se dogovore o novom prekidu vatre i razmeni zarobljenika kada njihovi predstavnici budu danas vodili razgovore o sukobu u istočnom ukrajinskom regionu Donbasa.

"Generalno, mislim da je pozitivno što je predsednik Sjedinjenih Država razgovarao sa predsednikom Ruske Federacije", poručio je Zelenski.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa