Fokus

Zelenski zahvalna Bajdenu na podršci i na poruci Rusiji da korsti "diplomatska sredstva"

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2021

-

23:35

Zelenski zahvalna Bajdenu na podršci i na poruci Rusiji da korsti "diplomatska sredstva"
Vladimir Zelenski - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajina je zahvalna na podršci američkog predsednika Džozefa Bajdena i njegovom pozivu Rusiji da koristi diplomatska sredstva za ublažavanje regionalnih tenzija, rekao je danas savetnik šefa kabineta predsednika Volodimira Zelenskog.

U prvim zvaničnim izjavama Kijeva, nakon što je Bajden razgovarao sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, savetnik Mihail Podoljak je rekao da razgovor Bajdena i Putina nije izazvao "senzacije".

"Zahvalni smo predsedniku Bajdenu na njegovoj nepokolebljivoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine. Podržavamo poziv predsednika Bajdena ruskom lideru da se vrati diplomatskim instrumentima i obezbedi deeskalaciju u našem regionu. Nastavićemo da koordiniramo sa američkom stranom kako bismo postigli konkretne rezultate u interesu Ukrajine", saopštio je ukrajinski zvaničnik, prenosi Rojters.

Dvojica lidera održala su danas video sastanak koji je trajao više od dva sata, tokom kojeg su razgovarali o Ukrajini i drugim sporovima u američko-ruskim odnosima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet