Evropa

Italijan koji se hvalio da je sa temperaturom išao u prodavnicu, sada je na respiratoru

Komentari

Autor: Tanjug

12/12/2021

-

18:10

Italijan koji se hvalio da je sa temperaturom išao u prodavnicu, sada je na respiratoru
Vakcinacija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Italiji je u javnosti aktuelan slučaj Mauricija Buratija (55), poznatog kao Mauro iz Mantove, koji je tvrdio da ne postoji pandemija koronavirusa i hvalio se da je sa temperaturom od 38 stepeni išao u samoposlugu, ali je sada završio na respiratoru u bolnici u Veroni.

On se od početka pandemije držao raznih teorija zavera, postao je i ubeđeni antivakser, a toliko je bio uveren u svoje teze da ih je širio i preko radio talasa. Međutim, kako dodaju italijanski mediji, sada se nalazi na intenzivnoj nezi u Veroni, pošto je zaražen koronavirusom.

Po profesiji proizvođač vozila, Mauro je danima bio bolestan, ali ni ozbiljni simptomi ga nisu naterali da ode kod lekara. Iako je iz Mantove, odbio je da ide u lokalnu bolnicu tvrdeći da su tamo komunisti, pa je otišao u Veronu, prepričao je radijski voditelj Ðuzepe Kručani, čovek koji ga je ubedio da ide u bolnicu.

Ipak, Mauro je bio bolestan nekoliko dana sa simptomima gripa, a u emisiji "La Zanzara", na "Radiju 24", hvalio se da je išao u samoposlugu, iako je imao temperaturu visoku 38 stepeni. Nekoliko dana kasnije stanje mu se pogoršalo, imao je kratak dah i morao je u bolnicu.

"Nažalost, loše vesti dolaze iz Verone. Intubiran je i izgleda da ne reaguje dobro na terapiju. Lekari kažu da je situacija vrlo ozbiljna", dodao je Kručani.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa