Evropa

Medicinska sestra u Italiji uhapšena zbog lažne vakcinacije

Komentari

Autor: Euronews, AP

11/01/2022

-

23:22

Medicinska sestra u Italiji uhapšena zbog lažne vakcinacije
Tanjug/AP/Charles Krupa - Copyright Tanjug/AP/Charles Krupa

veličina teksta

Aa Aa

Medicinska sestra u Italiji uhapšena je zbog sumnje da je najmanje za 45 pacijenata dala lažne vakcine protiv koronavirusa. Osumnjičena je namerno bacala doze vakcina dok je pacijentima lepila flastere kako se ne bi primetilo da nisu primili vakcinu. 

Četiri saučesnika medicinske sestre su u kućnom  pritvoru dok traje istraga.

Policija u Ankoni optužila je ovu grupu da je tražila antivaksere koji su bili voljni da plate 300 evra kako bi dobili falsifikovane kovid sertifikate.

Prema najnovijim epidemiološkim merama, nevakcinisani Italijani ne mogu da ulaze u barove, restorane i u vozila javnog prevoza. Ova pravila ne važe samo za osobe koje su nedavno  preležale koronavirus.

Policijska istraga otpočela je kada je jedan doktor u bolnici u Ankoni postao sumnjiv zbog dela njegovih kolega. Policija je objavila snimke na kojima se vidi kako medicinska sestra prazni vakcine u kantu za otpad a zatim se pravi kao da ubrizgava vakcinu pacijentu u rame.

Petoro osumnjičenih optuženo je za korupciju, falsifikovanje i proneveru. Policija je objavila i da su osumnjičeni na ovaj način protraćili javne resurse.

Lažno je vakcinisano 45 osoba koje su dobile sertifikate o vakcinaciji i oni su takođe pod istragom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa