Evropa

Dva uslova za ulazak u Vatikan: Vakcinacija ili potvrda o nedavno preležanom kovidu

Komentari

Autor: Fonet

12/01/2022

-

23:51

Dva uslova za ulazak u Vatikan: Vakcinacija ili potvrda o nedavno preležanom kovidu
Vatikan - Copyright AP/Gregorio Borgia

veličina teksta

Aa Aa

Vatikan je ažurirao svoja pravila kako bi zaustavio širenje koronavirusa i zahtevaće ubuduće da svi zaposleni budu vakcinisani protiv kovida ili dokažu da su se nedavno oporavili od te bolesti, objavio je danas portal crux, pozivajući se na saopštenje Svete stolice.

Privremeno su obustavljena putovanja vezana za posao, preporučeno je nošenje maski na otvorenom, dok su maske FFP sa visokim stepenom filtrracije obavezne u zatvorenom prostoru.

Pravila karantina za one koji su imali kontakt sa osobama pozitivnim na koronavirus prilagođena su ukidanjem neophodne izolacije za one koji su u potpunosti i nedavno vakcinisani, uključujući i dopunsku, buster dozu.

Preslikavajući ograničenja koja je nedavno uvela Italija, Vatikan će sada zahtevati "super zelenu propusnicu“ za sve zaposlene, pripravnike i spoljne saradnike, posetioce Vatikanskih muzeja, vrtova i apostolske palate u Kastel Gandolfu, navodi portal crux.

Zeleni kovid sertifikat obavezan je i za učesnike konferencija, seminara i drugh događaja, a mere se odnose i na posetu Sikstinskoj kapeli u koju će ulaz biti dozvoljen samo uz dokaz o vakcinaciji ili izlečenju od kovida-19. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa