Evropa

Porošenko se vraća u Kijev, spreman da ide na sud

Komentari

Autor: Fonet

16/01/2022

-

19:43

Porošenko se vraća u Kijev, spreman da ide na sud
Porošenko se vraća u Kijev, spreman da ide na sud - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko izjavio je danas da se sutra vraća u Kijev, kako bi odgovorio na optužbe za izdaju, iako ih smatra politički motivisanim, prenosi AP.

Porošenko je, na konferenciji za novinare u Varšavi uoči puta za Ukrajinu, rekao da je spreman da se na sudu suoči sa optužbama.

Tužilac tvrdi da je Porošenko bio uključen u prodaju velike količine uglja, kako bi pomogao finansiranje proruskih seperatista u istočnoj Ukrajini tokom 2014. i 2015. godine.

Porošenko ističe da nema njegove odgovornosti i tvrdi da tužilac, pod uticajem predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, želi da mu nanese štetu kako bi skrenuo pažnju sa ogromnih problema, uključujući ekonomske probleme i veliki broj smrtnih slučajeva od kovid-19.

"Rukovodstvo Ukrajine je odgovorno za jedinstvo u zemlji, a ono što Rusija zaista traži je dezintegracija i sukob unutar zemlje", ukazao je Porošenko koji najavljuje da će se boriti za Ukrajinu.

Porošenko je jedan od najbogatijih Ukrajinaca, vlasnik "Roshen" fabrike čokolade, a sud u Kijevu mu je zamrzao imovinu u sklopu istrage o izdaji. 

Komentari (0)

Evropa