Evropa

Princ Endrju negirao da je bio blizak prijatelj Gislejn Maksvel koja je osuđena za seksualno podvođenje

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2022

-

14:32

Princ Endrju negirao da je bio blizak prijatelj Gislejn Maksvel koja je osuđena za seksualno podvođenje
Princ Endrju negirao da je bio blizak prijatelj Gislejn Maksvel koja je osuđena za seksualno podvođenje - Copyright AP/Steve Parsons

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Endrju negirao je da je blizak prijatelj Gislejn Maksvel, koja je osuđena za seksualno podvođenje, navedeno je u odgovoru na tužbu Virdžinije Džufri, koja ga tuži u SAD za seksualni napad. Advokati princa Endruja, takođe, navode da on želi da izađe pred porotu kako bi osporio tužbu Džufri, preneo je BBC. Vojvoda od Jorka negira sve optužbe.

Džufri tvrdi da ju je princ Endrju seksualno zlostavljao kada je imala 17 godina u kućama ukoje su bile u vlasništvu Maksvelove i njujorškog multimilionera i pedofila Džefrija Epstajna.

AP/Bebeto Matthews

Virdžinija Džufri

U sudskom dokumentu na 11 stranica, koji je juče podnet, pravni tim princa Endrjua navodi niz razloga zbog kojih smatraju da njena građanska tužba treba da bude odbačena.

Jedan od faktora koji traže od suda je pitanje saglasnosti. U dokumentu se navodi i da princ Endrju priznaje da je sreo Epstajna 1999. godine, ali negira da je učestvovao u bilo kakvom zlostavljanju sa pokojnim finansijerom.

Što se tiče fotografije princa Endrjua koji drži ruku oko struka Džufri, dok se Maksvelova nalazi u pozadini, njegovi advokati navode da nemaju dovoljno informacija da priznaju ili negiraju njeno postojanje.

Pored toga u dokumentu se demantuje tvrdnja Džufri da je princ Endrju bio blizak prijatelj Maksvelove.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa