Evropa

Princ Endrju negira optužbe za zlostavljanje i traži suđenje sa porotom

Komentari

Autor: CNN, Tanjug

26/01/2022

-

23:10

Princ Endrju negira optužbe za zlostavljanje i traži suđenje sa porotom
Princ Endrju negira optužbe za zlostavljanje i traži suđenje sa porotom - Copyright AP/Steve Parsons

veličina teksta

Aa Aa

U odgovoru na optužbe Virdžinije Džufri da ju je seksualno zlostavljao, princ Endrju negirao je sve navode i zatražio da mu se omogući suđenje sa porotom, objavljeno je u podnesku iz suda.

Džufri je u svojoj tužbi optužila pokojnog bogataša Džefrija Epstajna da ju je podvodio i naterao da stupi u seksualne odnose sa njegovim prijateljima među kojima je bio i princ Endrju. Ona navodi i da je princ znao da je ona u to vreme bila maloletna.

U optužbi navodi da ju je princ Endrju seksualno zlostavljao u vili na Epstajnovom privatnom ostrvu na Američkim Devičanskim ostrvima, u palati na Menhetnu i u stanu njegove bivše devojke Žislejn Maksvel u Londonu. Endrju je negirao sve optužbe.

Ipak, princ je priznao da se susreo sa Epstajnom 1999. godine uz posredstvo Maksvelove. Osim toga, priznao je i da su 2000. Epstajn i Maksvelova prisustvovali proslavi njegovog četrdesetog rođendana. Priznao je i da je 2010. godine fotografisan sa Epstajnom u Central Parku u SAD kao i da je odseo u Epstajnovom pansionu u Njujorku.

Odbrana tvrdi da je tužba neosnovana

Podsećamo, britanski princ Endrju zatražio je još u oktobru od suda u Njujorku da odbaci tužbu koju je protiv njega pokrenula Amerikanka Virdžinija Roberts Džufri.

Advokati vojvode od Jorka poručili su da "neosnovanu tužbu" treba odbaciti jer Džufri nije u dovoljnoj meri dokazala svoje tvrdnje, navodi BBC.

U sudskom podnesku advokati princa Endrjua navode da je njegova "ukaljana reputacija samo poslednja kolateralna šteta skandala Epstajn".

U dokumentu se takođe kaže da je optuživanje člana najpoznatije svetske kraljevske porodice za ozbiljno nedolično ponašanje pomoglo Džufri da pokrene medijsku hajku na internetu I tradicionalnim sredstvima informisanja.

Džufri tvrdi da je dovedena u Ujedinjeno Kraljevstvo sa samo 17 godina i da je tada bila primorana na seksualni odnos s britanskim princom Endrjuom navodeći da ju je on zlostavljao, dok on konstantno negira njene tvrdnje.

Dosadašnji bilans ove afere je da su princu Endrjuu oduzeti vojni činovi i kraljevske titule i da će se nadalje u sudskom procesu zbog seksualnog napada braniti kao građanin, saopštila je Bakingemska palata.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa