Fokus

Princ Endru bezuspešno pokušao da blokira nastavak suđenja u slučaju optužbe za zlostavljanje

Komentari

Autor: Euronews, AP

02/01/2022

-

11:39

Princ Endru bezuspešno pokušao da blokira nastavak suđenja u slučaju optužbe za zlostavljanje
Tanjug/AP/Steve Parsons - Copyright Tanjug/AP/Steve Parsons

veličina teksta

Aa Aa

Napor princa Endrjua da blokira napredovanje tužbe žene koja ga je optužila da ju je seksualno napao kada je imala 17 godina na osnovu toga što ona više ne živi u SAD, federalni sudija je odbio, uz najavu da bi u ponedeljak trebalo da se nastavi usmena rasprava.

Sudija Luis A. Kaplan je u pisanom nalogu u petak rekao prinčevim advokatima da moraju predati dokumente prema rasporedu koji je utvrđen u tužbi koju je u avgustu pokrenula Virdžinija Đufre, prenosi Euronews agenciju AP.

Ona je u optužbi navela da ju je princ više puta zlostavljao 2001. godine dok ju je seksualno zlostavljao Džefri Epštajn. Prinčev advokat Endrju Bretler nazvao je tužbu "neosnovanom".

Prinčevi advokati su tvrdili da su dokazi toliko jaki da Đufre ne živi u Sjedinjenim Državama da je besmisleno razmenjivati dokaze dok se to pitanje ne reši jer bi to moglo dovesti do odbacivanja tužbe. Oni tvrde da je Đufre živela u Australiji, te da tamo nije bila samo dve od poslednjih 19 godina, da ima australijsku vozačku dozvolu i da živi u kući vrednoj 1,9 miliona (1,7 miliona evra) u Pertu, sa svojim mužem, koji je Australijanac.

Usmene rasprave putem video konferencije o prinčevom zahtevu za odbacivanje slučaja zakazane su za ponedeljak ujutru.

U oktobru su prinčevi advokati napali tužbu po više osnova, rekavši da je Đufre iznela lažne tvrdnje protiv Endrua zato što ju on "nikada nije seksualno zlostavljao ili napao".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet