Poznati

Princ Endrju zatražio od suda da odbaci tužbu protiv njega: Ukaljana reputacija kolateralna šteta skandala Epstajn

Komentari

Autor: Tanjug

30/10/2021

-

10:30

Princ Endrju zatražio od suda da odbaci tužbu protiv njega: Ukaljana reputacija kolateralna šteta skandala Epstajn
Tanjug/Steve Parsons/Pool Photo via AP, File - Copyright Tanjug/Steve Parsons/Pool Photo via AP, File

veličina teksta

Aa Aa

Britanski princ Endrju zatražio je od suda u Njujorku da odbaci tužbu koju je protiv njega pokrenula Amerikanka Virdžinija Roberts Džufri.

Advokati vojvode od Jorka poručili su da "neosnovanu tužbu" treba odbaciti jer Džufri nije u dovoljnoj meri dokazala svoje tvrdnje, navodi BBC.

U sudskom podnesku advokati princa Endrjua navode da je njegova "ukaljana reputacija samo poslednja kolateralna šteta skandala Epstajn".

U dokumentu se takođe kaže da optuživanje člana najpoznatije svetske kraljevske porodice za ozbiljno nedolično ponašanje pomoglo Džufri da pokrene medijsku hajku na internetu I tradicionalnim sredstvima informisanja.

Džufri tvrdi da je dovedena u Ujedinjeno Kraljevstvo sa samo 17 godina i da je tada bila primorana na seksualni odnos s britanskim princom Endrjuom navodeći da ju je on zlostavljao, a sin britanske kraljice Elizabete konstantno negira njene tvrdnje.

Džufri, koja je bila i podnosilac krivične prijave protiv osuđenog seksualnog prestupnika investicionog bankara i milionera Džefrija Epstajna, tvrdi da ju je princ Endrju seksualno napastvovao u Londonu i Njujorku.

U tužbi se navodi da je princ imao seksualne odnose sa Džufrijevom bez njenog pristanka i da je znao koliko je imala godina, kao i da je bila „žrtva trgovine ljudima“.

U tužbi takođe piše da je princ seksualno zlostavljao Džufrijevu, tada poznatu kao Virdžiniju Roberts, tri puta, u kući Epstajnove saradnice Gislejn Maksvel u Londonu, kao i u Epstajnovoj kući na Menhetnu i na Devičanskim ostrvima.

Princ je formalno primio tužbu za seksualni napad koju je podnela Virdžinija Džufri, a on i Džufri saglasili su se da je tužba uručena od 21. septembra, prema zajedničkom podnesku pred američkim okružnim sudom u Menhetnu, i Endrju je imao rok do 29. oktobra da formalno odgovori na nju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin