Evropa

Radulović se oglasio nakon navoda crnogorskog premijera: Odbio sam naloge Kabineta da šaljem protestne note UN i EU

Komentari

Autor: Vijesti

28/01/2022

-

11:25

Radulović se oglasio nakon navoda crnogorskog premijera: Odbio sam naloge Kabineta da šaljem protestne note UN i EU
Radulović se oglasio nakon navoda crnogorskog premijera: Odbio sam naloge Kabineta da šaljem protestne note UN i EU - Copyright gov.me/Saša Matić

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnihi poslova Crne Gore Đorđe Radulović oglasio se nakon navoda crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića u kojima je, između ostalog, govorio da je Radulović njegov najlošiji izbor. Krivokapić je u toku gostovanja, između ostalog, kazao i da je šef diplomatije Đorđe Radulović njegov najlošiji izbor, te da je "on trebalo da zastupa interese ove Vlade, u okviru interesa ove države".

Tim povodom, Radulović je u saopštenju koje su prenele podgoričke Vijesti naveo da skreće pažnju na, kako je naveo, nepravilnosti u obraćanju premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

"Prva, koja ne koincidira sa istinom, je navod da premijer Krivokapić nije bio upoznat sa službenim putovanjem u SAD, koje smo u oktobru realizovali potpredsjednik Vlade Abazović i ja. Na istim linijama može se govoriti i o nedavnoj (meuspešnoj) poseti Skoplju – na portalu Vlade platforma o poseti bila je postavljena nekoliko dana unaprijed, prošla je dvije Vladine komisije (KPS i KEP), a Kabinet premijera i njegovi lični asistenti uredno su upoznati o detaljima posjete čak sedmicu unapred.", istakao je Radulović.

Takođe, Radulović je govorio o "odbijenim nalozima".

"Kada je riječ o lošim namerama, o kojima premijer Krivokapić javno ne govori, one vuku korene iz činjenice da sam odbio pojedine naloge Kabineta za koje sam smatrao da bi imale loše i nesagledive posledice po Crnu Goru – poput upućivanja protestnih nota i demarša EU i UN zbog toga što premijer nije dobio pozivnice za Samite Zapadni Balkan/EU i za Generalnu skupštinu UN. Verujem da su interesi Crne Gore iznad lične promocije bilo kog pojedinca, stoga 'biti na ratnoj nozi' sa EU i UN, koliko tada, toliko i sada, delovalo mi je veoma loše za našu zemlju i bez presedana. Svestan da su saveti 'ključnih ministara', koji su se zalagali za ovakav diplomatski salto mortale, preglasni da bi bili razumski objašnjeni – jednostavno sam odbio", naveo je Radulović u saopštenju.

Šef diplomatije Crne Gore istakao je da o tome koju su opasnost Krivokapić i "ključni ministri" predstavljali za Crnu Goru na međunarodnom planu govori i poslednje odbijanje da stažistu u ambasadi u važnoj evropskoj zemlji, bez dana diplomatskog iskustva, "postavi ni manje ni više nego za ambasadora, ali i mimo zakona za specijalnog izaslanika u Rusiji osobu koja je tek završila fakultet".

Radulović je zaključio da je do 4. februara zvanično ministar u Vladi u kojoj je premijer Zdravko Krivokapić, te da se dalje neće oglašavati, "čuvajući tako svoje i dostojanstvo drugih".

"Nakon ovog datuma, kao slobodan građanin, čuvaću ga baš onako kako drugi ljudi budu čuvali moje dostojanstvo", saopštio je Radulović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa