Region

Protest u Podgorici zbog najavljenog formiranja manjinske vlade, okupljeni prošetali od Hrama do Skupštine

Komentari

Autor: Vijesti

27/01/2022

-

19:01

Protest u Podgorici zbog najavljenog formiranja manjinske vlade, okupljeni prošetali od Hrama do Skupštine
Protest u Podgorici zbog najavljenog formiranja manjinske vlade, okupljeni prošetali od Hrama do Skupštine - Copyright Printskrin/rtcg.me

veličina teksta

Aa Aa

Više stotina građana okupilo se na večerašnjem skupu u Podgorici, u znak protesta protiv inicijative za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj Vladi i mogućeg formiranja manjinske vlade.

Oni su se od Hrama Hristovog Vaskrsenja uputili ka Skupštini Crne Gore, a na čelu kolone istaknuta je parola - "glasove kradu za DPS vladu".

Prisutnima se obratio poslanik Demokratske Crne Gore Momo Koprivica koji je poručio je okupljenim građanima da zajedno krenu "u odbranu Crne Gore po meri svih njenih građana"

Protestu prisustvuju i poslanik i predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić, poslanici Demokrata Vladimir Martinović i Danilo Šaranović, a okupljeni skandiraju - "izdaja".

Nezadovoljni građani skandiraju - "uzeo si pare, Dritane".

Prema aktuelnim merama u borbi protiv koronavirusa, zabranjeno je okupljanje stanovništva u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima, prenose Vijesti.

Ranije je najavljeno da će se protesti u Podgorici održavati četvrtkom i nedeljom.

Okupljanje i u Nikšiću

Kao što su iz NVO Miholjski zbor i najavili i večeras su se građani okupili u 19 časova ispred zgrade Opštine u znak protesta zbog predloga GP URA o formiranju manjinske vlade.

Kako su kazali, večeras neće organizovati šetnju do skvera, niti blokadu saobraćajnica, već će se neko od njih obratiti ispred Opštine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa