Region

Bečić: Demokrate nikada neće pregovarati sa DPS-om

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2022

-

16:35

Bečić: Demokrate nikada neće pregovarati sa DPS-om
Bečić: Demokrate nikada neće pregovarati sa DPS-om - Copyright EPA/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Demokrate nisu spremne i nikad neće sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) pregovarati, dogovarati i prekrajati izbornu volju građana ili formirati parlamentarnu većinu zarad vršenja vlasti, izjavio je danas lider Demokrata i predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

"Da li su svi drugi spremni da daju takve pisane garancije, ako jesu kako da ne, Demokratska Crna Gora će učestvovati u razgovorima parlamentarne većine kako bi se tragalo za rešenjem za izlazak iz ove složene političke situacije", rekao je Bečić u Skupštini, odgovarajući na pitanje novinara da li su Demokrate spremne na pregovore o razrešenju parlamentarne krize.

On je kazao da, imajući u vidu da je jedan politički subjekt eksplicitno pokazao da sa DPS-om želi da pravi skupštinsku većinu zarad rušenja vlasti, imajući u vidu da drugi takođe manji subjekt parlamentrane većine nije isključio takvu mogućnost, potrebne su čvrste pisane garancije unutar parlamentrane većine da niko nije spreman da prekraja izbornu volju građana.

"Nakon takvih pisanih garancija, spremni smo da razgovaramo i da tragamo za rešenjem. Ne možete očekivati da posmatramo to kao da se ništa nije desilo, da dozvoljavamo nekom da pregovara i politički trguje sa druge strane...", rekao je Bečić.

Upitan šta očekuje 4. februara i kako komentariše informacije da se "očekuje nemiri", poručio je da će uvek pozivati na mir i stabilnost.

"Ja ću uvek raditi ono što sam radio i dok sam bio u opoziciji i vlasti - pozivati na mir, demokratske vrednosti i stabilnost. I uvek moramo na svakom mestu bez obzira u kojoj ulozi bili da poštujemo mir i stabilnost. Od mene ćete isključivo dobiti takve poruke", rekako je Bečić, prenele su podgoričke Vijesti. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa