Region

Crnogorski ministar: Izbori su najpošteniji izlaz iz trenutne političke krize u Crnoj Gori

Komentari

Autor: Tanjug

27/01/2022

-

09:06

Crnogorski ministar: Izbori su najpošteniji izlaz iz trenutne političke krize u Crnoj Gori
Crnogorski ministar: Izbori su najpošteniji izlaz iz trenutne političke krize u Crnoj Gori - Copyright Tanjug/Vlada Crne Gore/Z.Đurić

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić izjavio je sinoć da su izbori rešenje za izlazak iz trenutne poltičke krize, ističući da premijer Zdravko Krivokapić i on neće formirati političku partiju dokle god traje mandat aktuelne Vlade.

Spajić je za Tanjug TV rekao da su novi izbori najpoštenije rešenje za izlazak iz trenutne situacije i smatra da bi se tu videlo šta građani Crne Gore stvarno žele.

On je dodao da je premijer Krivokapić obećao da neće formirati nikakvu političku partiju dok traje aktuelna crnogorska Vlada, što ni Spajić, kako je rekao, kao deo njegovog tima, neće učiniti, ali da ako padne Vlada ostavljaju takvu mogućnost.

Crnogorski ministar je mišljenja i da nacrt Temljenog ugovora koji je usvojila Vlada predstavlja najbolje moguće rešenjeu ovom trenutku koje ide na korist svima.

Spajić je naglasio da je ekonomski gledano, decembar u Crnoj Gori bio uspešan, posebno je istakao naplatu poreza i najuspešnije rezultate, a takođe je pomenuo da su izglasani reformski program "Evropa sad" i budžet uz dostozanje zavidnog konsenzusa parlamentaraca.

On smatra da je trenutno, kako je rekao, "politikanstvo" zbog toga nepotrebno, jer su u Crnoj Gori, prema njegovim rečima, posle više decenija bile dominantne životne teme koje zaokupljuju građane, o platama, rastu ekonomije, o boljem životu, a da se sada nameću one o podelama i nacionalizmu.

Pojedini političari koji su pobornici manjinske vlade su po Spajiću pokušali da zloupotrebe međunarodnu zajednicu i da predstave kako se projekat "Evropa sad" navodno protežira spolja, a on je mišljenja da se taj projekat nikada ne bi usvojio da nije bilo većeg pritiska naroda na poslanike da se ta reforma prihvati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa