Evropa

Odgovor Brisela na zabranu ulaska evropskim zvaničnicima u Rusiju: Moskva nastavlja da diže tenzije

Komentari

Autor: Tanjug

28/01/2022

-

21:59

Odgovor Brisela na zabranu ulaska evropskim zvaničnicima u Rusiju: Moskva nastavlja da diže tenzije
Odgovor Brisela na zabranu ulaska evropskim zvaničnicima u Rusiju: Moskva nastavlja da diže tenzije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa


EU je večeras saopštila da žali zbog odluke ruskih vlasti da predstavnicima zemalja članica i EU institucija zabrane ulazak u Rusiju.

"Ovakvoj odluci nedostaje zakonsko opravdanje i transparentnost i na nju će biti odgovoreno na odgovarajući način. Ovim Rusija nastavlja da podiže tenzije u Evropi umesto da doprinosi deeskalaciji", poručeno je u saopštenju portparola EU.

Podsetimo, ranije danas rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je poslalo notu misiji Evropske unije u kojoj je obaveštava o proširenju ruske crne liste državljana EU kojima je zabranjen ulazak u Rusiju.

Ruske mere odnose se pre svega na šefove nekoliko evropskih privatnih vojnih kompanija koje deluju u raznim delovima sveta, a koji iz nepoznatih razloga ne izazivaju osetljivost briselskih zvaničnika EU, navelo je Ministarstvo, preneo je TASS.

Na listi su i predstavnici zakonodavnih i izvršnih organa nekoliko zemalja članica EU koji su lično odgovorni za promociju antiruske politike i podržavanje mera kojima se krše zakonska prava ljudi koji govore ruski jezik i medija na ruskom jeziku, saopštilo je Ministarstvo.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa